“İhracata yönelik devlet destekleri”
Yurt Dışı Pazar Araştırması Desteği (Yurt Dışı Seyahat Desteği)
Yeni ihraç pazarları yaratılması ve pazar payınızın artırılması için Türkiye’de sınai ve/veya ticari faaliyette bulunan şirketlerin yurt dışı pazarlar hakkında bilgi sağlaması ve potansiyel alıcılarla iş görüşmeleri yapmaları amacıyla yurt dışında gerçekleştirdikleri araştırma seyahatini ifade eder.
Şirketinizin, ihracata başlaması veya ihracatı arttırması için yapılan iş seyahatlerinde ulaşım masrafları, konaklama giderlerinin %50’si oranında faaliyet başına 379.455 TL destek verilir.
Yurt Dışı Fuar Desteği
Bakanlık tarafından listelenen fuarlar için %50 oranında destek sağlanır.
Destek üst limitleri yurt içinde 303.563 TL
Yurt dışı genel nitelikli fuar için 571.290 TL , sektörel nitelikli fuar için 952.853 TL, prestijli fuar için ise 2.860.670 TL destek verilir.
Yurt İçi Fuar Desteği
Ticaret Bakanlığınca desteklenen yurt içi fuarlara stand ile katılım sağlayan üretici/pazarlamacı ihracatçı birliğine üye şirketler desteklenmektedir. Bakanlık tarafından listelenen fuarlar için %50 oranında destek sağlanır.
Destek üst limitleri; 303.563 TL
Yurt Dışı Marka Tescil Desteği
Şirketinizin, Türkiye’de tescilli markası varsa, bu markaların dünyanın herhangi bir ülkesindeki tescil ettirilme ve korunmasına ilişkin giderlerin %50’si Bakanlıkça geri ödenmektedir. Şirketlerin yurt içi marka tescil belgesine sahip oldukları markalarının aşağıda belirtilen giderleri desteklenir:
Destek üst limiti yıllık 2.860.670 TL dir.
Yurt Dışı Birim Desteği
Şirketinizin, yurt dışında açacağı ofis, mağaza, depo, showroom vb birimlerinin kiralarının %50 si Bakanlık tarafından desteklenmektedir. Türkiye’deki ana şirket doğrudan birim açabileceği gibi yurt dışında faaliyet gösteren şirketi veya şubeleri de birim açabilir. Bu durumda yurt dışındaki şirket ile Türkiye’deki ana şirket arasında organik bağın olması gerekir.
Destek üst limiti 7.629.156 TL dir.
Pazara Giriş Belgeleri Desteği
Şirketinizin, İhracat yaparken zorunlu kılınan veya avantaj sağlayacak olan belgelerin, test harcamalarının desteklenmesidir.
Pazara Giriş Belgesi Desteği: Akredite edilmiş kurum ve/veya kuruluşlardan alınan ve bir ülke pazarına girişte zorunlu olan veya avantaj sağlayan; belge/sertifikaları, test/analiz raporları, tarım analiz raporları desteklenir. Pazara giriş belgesi desteği çerçevesinde şirketlerin Bakanlıkça belirlenen listede yer alan belgelere ilişkin, desteklenmeyen gider kalemleri haricinde kalan ve pazara giriş belgesinin alınmasında ve/veya yenilenmesinde zorunlu olarak gerçekleştirilen giderler desteklenir. Tarım ürünleri analizine ilişkin akreditasyon ücreti destek kapsamındadır.
Destek üst limiti 15.260.421 TL dir.
Yurt Dışı Tanıtım Faaliyetleri Desteği
Şirketinizi, ihracatında marka bilinirliğinizi arttırmaya yönelik Türkiye’de üretilen ürünlerle ilgili olarak yurt dışına gerçekleştirilen reklam, tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine ilişkin giderlerin %50 si desteklenmektedir. Şirketlerce veya şirketin organik bağının bulunduğu yurt dışı şirketi veya şubelerince Destek limiti marka ve biriminize bağlı olarak değişmektedir.
Destek üst limiti markaya bağlı; 15.260.421 TL
Birime bağlı; 9.536.972 TL dir.
Gemi Yat Sektöründe Faaliyet Gösteren Şirketlere Tasarım Desteği
Gemi ve yat sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin alacakları tasarım hizmetine ilişkin giderleri en fazla 5 yıl boyunda %50 oranında ve yıllık 11.444.788 TL’ye kadar desteklenir.
Desteklerin hatasız, eksiksiz ve en kısa sürede bütçenize kazandırılması için destek başvurularının öncesinden başlamak üzere desteklerin banka hesaplarına geçmesine kadar tüm süreçlerde danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Detaylı bilgi ve hizmet alımı için bize e-posta gönderebilir ya da bizi arayabilirsiniz.
Neler yaptık
İletişim: 0533 961 60 90
7/24 Destek Hattı